Max Jansen

Algemeen fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut MSc i.o  

Tijdens mijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heb ik de minor “Sport Physiotherapy and Active Aging” afgerond. Via deze specialisatie heb ik veel kennis opgedaan om sporters van alle leeftijden te helpen hun gezondheidsniveau en mobiliteit te verhogen. Na mijn afstuderen heb ik de cursussen   gevolgd zodat ik diverse behandelmethoden kan toepassen.

Blijven ontwikkelen in de sportfysiotherapie

Als enthousiast sporter is het mijn doel om mijn cliënten zo fit en zo snel mogelijk weer hun sport op te laten pakken. Ik vind het erg interessant om orthopedische en sportgerelateerde klachten vanuit de kern te doorgronden en vervolgens te behandelen. Om mijzelf hierin verder te professionaliseren ben ik bezig met een masteropleiding in de sportfysiotherapie aan Hogeschool Utrecht. In deze opleiding wordt dieper ingegaan op periodisering, fysiologie en trainingsleer; kennis die ik direct in de praktijk kan toepassen. Door het volgen van deze masteropleiding benader ik klachten en blessures nu meer vanuit de wetenschappelijke invalshoek. Ook kan ik de oefeningen nog preciezer afstemmen op de sporter en zijn blessure of revalidatie, waardoor hij betere resultaten bereikt.

Fitte spelers De Graafschap Jeugdopleiding

Vanuit onze praktijk is het sinds 2018 mijn verantwoordelijkheid om de spelers van De Graafschap Jeugdopleiding zo fit mogelijk te houden. Dit is hartstikke leuk en uitdagend vanwege de veelzijdigheid en omdat ik regelmatig onder tijdsdruk – door de schooltijden van de spelers of uitval na een wedstrijd – de juiste beslissingen moet nemen. De fysiotherapeutische begeleiding doe ik samen met sportfysiotherapeuten Leonie Engelaar en Gijs Heusinkveld. We geven kracht- en conditie-oefeningen, voeren fitheids- en conditietests uit, monitoren de belastbaarheid en zijn doorlopend in overleg met fysiektrainer Tom Patricola en de teamtrainers. Uiteraard behandelen we ook blessures en begeleiden revalidatietrajecten, hiervoor hebben we goede trainingsfaciliteiten binnen onze praktijk. Verder selecteren en coördineren wij de verzorgers voor de wedstrijden.

In mijn jeugdjaren heb ik zelf negen seizoenen bij De Graafschap gespeeld, deze koppeling tussen mijn eigen ervaring en de praktijk is optimaal. De jeugdspelers merken namelijk haarfijn dat ik weet hoe het voetbalwereldje in elkaar steekt, waardoor ze me serieus nemen en de oefeningen snel oppakken. En naast serieus trainen en oefenen hebben we natuurlijk ook vooral lol met elkaar, het is een hele leuke groep om mee te werken!

Sporter in hart en nieren

Momenteel speel ik als verdediger in het 1e team bij Viod. Ik kende zo’n beetje alle jongens daar en inmiddels heb ik het goed naar mijn zin binnen het team. Daarnaast fitness ik vier keer per week, want als sportfysiotherapeut wil ik er natuurlijk wel goed op staan als ik de jeugdspelers op het veld begeleid.

Direct een afspraak maken of wilt u meer informatie? Max is te bereiken op 0682658281 of max@fysio-engelaar.nl