Oefentherapie – Revalideren in Doetinchem

Binnen Fysiotherapie Engelaar vinden wij het essentieel dat oefentherapie, in elk geval in de eerste fase, een-op-een aangeboden wordt. Omdat elke klacht verschillend is, vinden wij dat elke patiënt een individuele benadering verdient.

Wat is oefentherapie?

Deze therapievorm maakt bij vrijwel elke klacht onderdeel uit van de behandeling. Met oefentherapie worden uw fysieke voorwaarden, zoals kracht, stabiliteit, mobiliteit, snelheid en uithoudingsvermogen verbeterd waardoor klachten in de toekomst voorkomen kunnen worden. Ook kan oefentherapie indirect ingezet worden om pijnklachten te verminderen, bij revalidatie na een operatie of als valpreventie.

Hoe gaat de oefentherapie in zijn werk?

De oefeningen worden in eerste instantie op de praktijk (Doetinchem Wijnbergen, Doetinchem Schöneveld – Overstegen, Doetinchem Keppelseweg en Doetinchem centrum) worden uitgevoerd onder begeleiding van een van de fysiotherapeuten. Wanneer de uitvoering van de oefening goed, kunt u thuis zelfstandig oefenen. Uw oefeningen worden op de Fysiotherapie Engelaar app gezet met een instructie en foto/video. Daardoor heeft u uw oefeningen altijd bij de hand op uw telefoon, tablet of computer. Ook krijgt u oefenherinneringen wanneer u de app geïnstalleerd heeft. Wanneer u bij de fysiotherapeut komt, worden de oefeningen geëvalueerd en bijgesteld.

Training van kracht, stabiliteit en coördinatie

Wij vinden het belangrijk dat patiënten zoveel mogelijk gebruikmaken van het eigen lichaamsgewicht en losse materialen. Bij oefeningen op fitnesstoestellen wordt de beweging gestuurd door een apparaat. Hiermee traint u de factor kracht, maar worden de stabiliteit en coördinatie van het lichaam niet optimaal benut. Wanneer er getraind wordt met als doelstelling om klachten te verminderen of te voorkomen is het aan te bevelen zoveel mogelijk fysieke voorwaarden binnen één oefening te trainen. Dit doen we bij Fysiotherapie Engelaar door een-op-een oefeningen aan te bieden.

Vragen of een afspraak maken? Vul het inschrijfformulier in, bel 0314-72 59 94 of WhatsApp naar 0630288621.