Hielpijncentrum Achterhoek

Fysiotherapie Engelaar is samen met Medi Fit Doetinchem en Voetencentrum Wender initiatiefnemer van hét regionale expertisecentrum voor chronische hielklachten: Hielpijncentrum Achterhoek. Door het bundelen en uitwisselen van de hielexpertise in de regio kunnen patiënten met chronische hielklachten binnen één centrum terecht.

Kenmerkend aan de aanpak zijn de grondige diagnose en de integrale kijk op de klacht. Uit de analyse stellen de hielexperts van Hielpijncentrum Achterhoek vast of het hielspoor, fasciitis plantaris of andere aandoening betreft, waarna zij een maatwerk behandelplan opstellen.

Interdisciplinaire hielzorg

Doordat de hielexperts chronische hielklachten vanuit verschillende disciplines benaderen, bieden zij de beste hielzorg. De professionals werken nauw samen: de fysiotherapeut onderzoekt het probleemgebied onder meer via een echo en doet een functieonderzoek. Indien nodig schakelt hij/zij de vakkennis in van de podotherapeut voor schoenadviespodotherapeutische inlays en/of loopadvies. Ook geeft de hielexpert gerichte oefentherapie om de oorzaak van de klachten aan te pakken.

Bij specifieke klachten kunnen de hielexperts rechtstreeks de assistentie inschakelen van andere specialisten, zoals een orthopedisch chirurg, sportarts of orthopedisch schoenmaker. Door de korte lijnen is de behandeling van uw klacht altijd snel en goed georganiseerd.

Waarom naar Hielpijncentrum Achterhoek?

  • Binnen het expertisecentrum passen de hielspecialisten moderne behandelmethodes toe, zoals radiale en gefocusseerde shockwave therapie, dry needling en EPTE.
  • U ontvangt altijd vooraf duidelijke informatie over het behandelplan.
  • Door continue bijscholing is de kennis altijd up-to-date.
  • Binnen drie werkdagen kunt u terecht voor de intake.
  • Geen verwijzing nodig.
  • Informele en persoonlijke aanpak.

Voor welke hielklachten naar Hielpijncentrum Achterhoek?

De hielexperts richten zich met name op klachten die langer dan zes weken – en soms al jaren – aanhouden. Heeft u inmiddels diverse behandelmethoden ondergaan, maar blijft resultaat uit? Wordt u dagelijks gehinderd door pijnklachten? Maak een afspraak! U kunt op korte termijn -zonder verwijzing – bij een van de hielexperts terecht.

Teamexpertise in hielzorg helpt u verder.