Sportfysiotherapie Doetinchem

Voor sporters op elk niveau

Heeft u een sportblessure opgelopen of bent u geopereerd en daardoor niet in staat om uw sport (volledig) te beoefenen? Sportfysiotherapie Doetinchem heeft meerwaarde voor sporters op elk niveau.

Uw sportfysiotherapeut biedt:

  • Ondersteuning bij revalidatie
  • Begeleiding bij een gefaseerde, verantwoorde sporthervatting
  • Advies om blessures te voorkomen
  • Advies om uw sportprestaties te verbeteren
  • Advies over trainingsopbouw, materiaal, kleding en schoeisel
  • Sportmedische begeleiding (trainingsprogramma’s en prestatieverbetering)
  • Eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO)

Verantwoorde sporthervatting

Sporters staan erom bekend dat ze zo snel mogelijk weer aan de slag willen. Onze sportfysiotherapeuten zijn optimaal gemotiveerd om u zo snel mogelijk, doch verantwoord, terug te brengen richting sporthervatting. Liever nog brengen we u terug naar een hoger niveau dan voorheen via de volgende tools:

Meten en testen

De sportfysiotherapeut is de deskundige bij uitstek om uw fysieke voorwaarden in kaart te brengen aan de hand van testen en meten. Conditie, snelheid, lenigheid, kracht en coördinatie/stabiliteit zijn hierbij de kernwoorden.

De sportfysiotherapeut kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt tevens waardoor de klacht ontstaat. Vervolgens stelt uw fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan en revalidatieschema op. Dit plan is afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent.

Behandeling op maat

De behandeling wordt specifiek aangepast aan uw klacht en situatie. Voorbeelden van behandelmethoden zijn:

Samenwerking

Uw sportfysiotherapeut in Doetinchem en omstreken werkt nauw samen met andere disciplines. Hierbij kunt u denken aan orthopeed, sportarts, podotherapie en manueel therapie. Daarnaast is het van belang dat de lijnen met de omgeving van de sporter – zoals een sportverzorger bij uw sportclub – kort blijven.

U kunt zonder verwijzing bij de sportfysiotherapeut terecht.

Vragen of een afspraak maken?  Vul het inschrijfformulier in, bel 0314-72 59 94 of WhatsApp naar 06-22 38 66 12.