De praktijk – Fysiotherapie Doetinchem (Wijnbergen, Schöneveld – Overstegen, Keppelseweg en centrum)

Zoekt u een (sport)fysiotherapeut of manueel therapeut in de Achterhoek? Met onze vier vestigingen in Doetinchem (Wijnbergen, Schöneveld – Overstegen, Keppelseweg en centrum) vindt u hoogwaardige fysiotherapie altijd bij u in de buurt.

(Sport) fysiotherapie en manuele therapie

Fysiotherapie Engelaar is een praktijk voor (sport)fysiotherapie en manuele therapie opgericht in 2011 te Doetinchem Wijnbergen. In 2017 is onze tweede vestiging geopend binnen sportcentrum Basic-Fit in het centrum van Doetinchem. Sinds 2018 vindt u ons ook op de scheidslijn tussen de wijken Schöneveld en Overstegen, in de vestiging van CrossFit Go Personal. In juni 2021 openden wij onze vierde locatie aan de Keppelseweg binnen sportcentrum Basic-Fit.

Ons team bestaat uit tien fysiotherapeuten; Leonie Engelaar, Tom Hulkenberg, Freek Jager, Veerle Kimman, Gijs Heusinkveld, Charlotte Braun, Jochem Jansen, Jaap Krol, Stefan Groot Jebbink en Ilse Dellemann, ieder met hun eigen specialisaties. Alle fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister, waarvoor zij jaarlijks diverse scholingen volgen. Onze kennis is daarmee altijd up-to-date!

Visie

De speerpunten uit onze visie op fysiotherapie zijn:

  • Zo snel mogelijk en blijvend pijnvrij
  • Individuele aanpak
  • Eerst de juiste randvoorwaarden creëren, daarna oefentherapie
  • Samenwerking met andere specialisten

Zo snel mogelijk en blijvend klachtenvrij

Patiënten kunnen binnen 48 uur en zonder verwijzing bij ons terecht. Onze fysiotherapeutische doelstelling is de patiënt zo snel mogelijk – op een verantwoorde manier – te revalideren. Dit gaat verder dan pijnvrij zijn: onze insteek is dat patiënten op lange termijn klachtenvrij blijven. Daarom pakken we ook de oorzaak van de klachten aan en niet alleen het symptoom.

Bij sporters gaat dit zelfs nog een stap verder. Een revalidatie is pas geslaagd wanneer een sporter fysiek sterker dan eerder uit de revalidatie komt.

Individuele aanpak

Door te testen en meten zien we waar bij een patiënt aandachtspunten zitten. Hierna stellen wij in overleg een persoonlijk behandelplan op. Onze praktijk biedt moderne specialisaties en therapieën: de patiënt krijgt altijd de een-op-een behandeling die het beste past.

Eerst de juiste randvoorwaarden

Als fysiotherapeut vinden wij het belangrijk om eerst de juiste voorwaarden – vermindering van pijn, meer beweeglijkheid in gewrichten – te creëren voordat de oefentherapie start. Dry Needling, EPTE, Shockwave therapie, Manuele therapie, Orofaciale therapie en Medical Taping zijn therapievormen die we veel toepassen. Zodra de pijnklachten niet meer op de voorgrond staan, neemt oefentherapie een steeds grotere rol in binnen de revalidatie.

Samenwerking met andere specialisten

Onze fysiotherapeuten benaderen klachten oplossingsgericht. Waar nodig schakelen wij andere zorgverleners in om uw klacht vanuit verschillende vakgebieden te beoordelen en behandelen. Ook zijn er korte lijnen met trainers en verzorgers van verschillende sportverenigingen in de regio. Wel zo makkelijk en efficiënt!

Vragen of een afspraak maken? Vul het inschrijfformulier in, bel 0314-72 59 94 of WhatsApp naar 0630288621.