Manuele therapie Doetinchem

Last van pijn in uw nek, rug, schouder, heup of hoofd? Heeft u uitstralingspijn naar andere delen in het lichaam? Ervaart u moeite in bewegen, bijvoorbeeld bij achterom kijken of bukken?

Een goede flexibiliteit/mobiliteit van de gewrichten is een van de belangrijkste voorwaarden om optimaal te kunnen bewegen. Wanneer een gewricht verminderd mobiel is, zult u dit niet altijd direct merken. Doordat spieren en pezen tekort aan mobiliteit proberen te compenseren, ontstaan er na verloop van tijd problemen in deze structuren, wat zich kan uiten in verkramping, pijn, stijfheid (frozen shoulder) en/of spierschade.

Manuele therapie biedt welkome ondersteuning binnen een fysiotherapeutische totaalbehandeling. Omdat u vrij snel verlichting en meer bewegingsvrijheid ervaart, kunt u samen met de therapeut verder bouwen aan duurzaam effect.

Deze therapievorm is voor iedereen geschikt om optimale bewegingsvrijheid in gewrichten te creëren en het prestatieniveau te vergroten. Binnen de manuele therapie zijn er diverse stromingen: wij kijken altijd wat het beste bij u en uw klacht past!

Maak een afspraak voor een intake in een van onze drie vestigingen in Doetinchem: 0314-725994.

Brede aanpak door de manueel therapeut

Aansluitend op de visie binnen onze praktijk is manuele therapie een behandelvorm die gebaseerd is op een brede aanpak. Want de plek van waaruit het lichaam pijnsignalen afgeeft, betekent niet per se dat alleen die locatie moet worden behandeld. Meerdere factoren kunnen van invloed zijn op uw klacht. Daarom is luisteren naar uw verhaal en verbanden leggen een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Uw therapeut onderzoekt onder meer:

  • De pijnlijke plek (lokaal) en het omliggende gebied;
  • De beweeglijkheid van uw gewrichten;
  • Uw spierspanning en houding;
  • Uw specifieke beweegpatronen.

Verder vraagt zij/hij – afhankelijk van uw situatie en wensen – naar:

  • uw beweeg- en leefgewoontes;
  • hoe u uw pijnklachten ervaart en hoe uw omgeving daarop reageert;
  • uw werkhouding;
  • andere factoren die van invloed kunnen zijn op uw klachten.

Op basis het functionele onderzoek en uw antwoorden legt de manueel therapeut u duidelijk uit wat de mogelijke reden is van uw klacht, welke behandelopties er zijn en wat de herstelverwachting is.

Vervolgens bepaalt u samen met de therapeut welk behandeltraject het beste bij u past: ‘shared decision making’. Indien er advies nodig is van een specialist, dan pakt uw manueel therapeut dat samen met u op.

Vlot én duurzaam effect

Het effect van mobilisaties en/of manipulaties is vaak direct merkbaar: u voelt meer bewegingsvrijheid, terwijl de pijn is verminderd. Om duurzaam effect te bereiken, bouwt de therapeut hierop samen met u verder via oefentherapie. Afhankelijk van uw klacht en de oorzaak kan de behandeling worden aangevuld met bijvoorbeeld shockwave, dry needling en/of EPTE.

Eventueel adviseert de therapeut u over uw leef- en beweeggewoontes, zoals het aannemen van een andere werkhouding of meer beweging gedurende de dag.

Door uw eigen regie te pakken, houdt u uw beweeglijkheid en kracht goed op peil en blijft u langer klachtenvrij. En daar helpt uw manueel therapeut u graag bij!

Waarom voor manuele therapie in Doetinchem naar Fysiotherapie Engelaar?

In onze praktijk in Doetinchem werken twee enthousiaste manueel therapeuten. Door hun masteropleidingen Musculoskeletale manuele therapie beschikken zij over brede, gespecialiseerde kennis van het bewegingsapparaat, met name van de wervelkolom, schouder, nek en heup. Dit biedt u de zekerheid dat zij de nieuwste inzichten hebben opgedaan en moderne technieken kunnen toepassen. Met hun innovatieve aanpak en veel enthousiasme helpen zij u om klachtenvrij uw dagelijkse activiteiten op te pakken.

Vragen of een afspraak maken? Vul het inschrijfformulier in, bel 0314-72 59 94 of WhatsApp naar 0630288621.