Shockwave therapie Doetinchem

Fysiotherapie Engelaar is één van de weinige praktijken in de regio Doetinchem die gebruik maakt van Shockwave therapie bij de behandeling van chronische peesklachten.

Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat Shockwave therapie vaak snel en duurzaam zeer goede resultaten geeft, ook daar waar andere behandelingen zoals injectie, medicijnen en operaties geen verbeteringen opleverden.

Wat is Shockwave therapie?

Uw Doetinchemse fysiotherapeut bedient een apparaat waar geluidsgolven uit komen. De geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door de huid naar de plek waar de blessure zit. Deze geluidsgolven versnellen het genezingsproces, stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Daarnaast worden verkalkingen afgebroken. Shockwave therapie activeert en stimuleert het eigen herstelvermogen van het lichaam.

Toepassingen van Shockwave therapie

De beste effecten worden bereikt bij hardnekkige (chronische) peesaandoeningen, met of zonder verkalking, zoals:

  • Hielspoor (fascitis plantaris)
  • Jumpers knee (kniepeesklachten)
  • Peesgerelateerde schouderklachten
  • Achillespeesklachten

De Shockwave behandeling

In een intakegesprek wordt beoordeeld of uw klachten geschikt zijn voor een shockwave behandeling. Gemiddeld worden er 3 tot 5 behandelingen uitgevoerd, met een tussentijd van een week. De behandeling kan als gevoelig of pijnlijk ervaren worden, maar dit gevoel duurt slechts enkele minuten.

Folder Shockwave therapie

Vragen of een afspraak maken? Vul het inschrijfformulier in, bel 0314-72 59 94 of WhatsApp naar 0630288621.