Leonie Engelaar

Sportfysiotherapeut MSc, Musculoskeletaal Echografist MSc, Praktijkeigenaar

De opleiding tot algemeen fysiotherapeut heb ik gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2008 rondde ik deze studie af met een afstudeeronderzoek naar schouderklachten bij bovenhandse sporters.

Specialisatie Sportfysiotherapie

In de drie jaar na het behalen van mijn hbo-diploma heb ik me gespecialiseerd tot sportfysiotherapeut. Voor de masteropleiding die daarop volgde heb ik een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen de beweeglijkheid van de heup en liespijn bij sporters. Sinds 2015 draag ik de mooie titel “Master of Science in the Physical Therapy of Sports”. Daarnaast heb verschillende cursussen gevolgd, waaronder die voor Dry Needling en Medical Taping en ben ik gespecialiseerd in het voorkomen en behandelen van hardloopblessures.

Specialisatie Musculoskeletale Echografie

Inmiddels heb ik mijn tweede master behaald aan SOMT University of Physiotherapy en mag ik ook  de titel Master of Science in de Musculoskeletale Echografie voeren. Naast het diagnosticeren van (complexe en chronische) klachten bij patiënten heb ik hiermee grondige kennis opgedaan om passende behandelmethodes te selecteren en toe te passen. Echografie is tevens altijd de basis om Shockwave Therapie of EPTE gericht en zorgvuldig uit te voeren.

Eigen fysiotherapiepraktijk

Voordat ik in 2011 mijn praktijk Fysiotherapie Engelaar opende heb ik bij verschillende particuliere praktijken gewerkt. Daarnaast was ik van 2007 tot 2012 als sportfysiotherapeut werkzaam bij Betaald Voetbalorganisatie De Graafschap. Binnen mijn praktijk werk ik vanuit de eigen visie met als doel om patiënten zo snel mogelijk en blijvend klachtenvrij door het leven te laten gaan.

Sport als uitlaatklep

Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden. Daarnaast loop ik hard, zowel individueel als bij de atletiekvereniging. Een paar keer per jaar schrijf ik me in voor een wedstrijd om naartoe te trainen. Bovendien vind ik het erg belangrijk om naast mijn leuke maar drukke baan een uitlaatklep te hebben en gezond te leven.

 

Direct een afspraak maken of wilt u meer informatie? Leonie is te bereiken op 0630288621 of leonie@fysio-engelaar.nl