Ilse Dellemann

Algemeen fysiotherapeut

Tijdens mijn opleiding fysiotherapie aan Saxion Enschede volgde ik de minor Musculoskeletaal, waarin ik Manuele Therapie combineerde met Sportfysiotherapie. Naast manuele mobilisatievaardigheden leerde ik in deze minor over inspanningsfysiologie en trainingsleer, wat goed toepasbaar is bij sportende en revaliderende patiënten. In mijn werk combineer ik alle opgedane en nieuwe kennis en vaardigheden, zodat ik als fysiotherapeut breed inzetbaar ben.

Altijd bezig met het verbeteren van je lichaam

Als kind kwam ik al vroeg in aanraking met fysiotherapie. Door mijn eigen blessure merkte ik dat dit vak aantrekkelijk vond door de mix van het zoeken naar oplossingen, bezig zijn met het verbeteren van je lichaam en de sociale contacten. Mensen helpen heb ik altijd al heel leuk gevonden en als fysiotherapeut is het mooi dat je een band opbouwt met je patiënten.

Communicatie aan laten sluiten op de patiënt

In mijn behandelingen vind ik een prettige sfeer, vertrouwen in de behandeling en het aansluiten van de communicatie bij de patiënt belangrijk. Wat heeft hij/zij vooral nodig? Zo geef ik graag een duidelijke toelichting op de klacht en de oorzaak en stel ik mijn patiënten – als het nodig is – gerust. Ook merk ik vanzelf of iemand liever wat serieuzer is of af en toe wat humor juist passend is.

Behandeling aan de bank, in de oefenzaal en op het veld

Op de behandelbank zie ik patiënten met uiteenlopende klachten. Denk bijvoorbeeld aan sportblessures, maar ook houding- of werkgerelateerde klachten. Vaak zijn de klachten gerelateerd aan overbelasting of een ongeluk/trauma. Naast pijnverlichting door massage en mobilisaties werk ik met de patiënt aan het terugkeren in de favoriete sport en dagelijkse bezigheden door te trainen in de oefenzaal en de zelfredzaamheid bevorderen.

Daarnaast werk ik via onze praktijk bij De Graafschap Jeugdopleiding om de jonge spelers in vorm te houden en bij blessures te helpen met hun herstel. Een hartstikke mooie combinatie, waarbij je een band opbouwt met de jongens en je soms je mannetje wel moet staan.

Sportieve teamspeler

Het team binnen de praktijk is heel fijn om mee samen te werken. We zijn serieus, maar hebben ook plezier met elkaar. Voor behandelingen is het prettig als je op elkaar kunt terugvallen en de kennis kunt aanvullen. Privé heb ik veel aan handbal bij Minerva gedaan, nu vind je me vooral in de sportschool. Om toch feeling te houden met de teamsport ben ik nu coach van het handbalteam. En voor ontspanning ga ik het liefst op pad met mijn vrienden.

Direct een afspraak maken of wilt u meer informatie? Ilse is te bereiken op 0621503521 of ilse@fysio-engelaar.nl