Freek Jager

Algemeen Fysiotherapeut, MSU-echografist

Al tijdens mijn studie aan Hogeschool Saxion raakte ik geïntrigeerd door de wervelkolom en volgde ik de minor “Musculoskeletal physiotherapy”. Hierin bestudeerde ik de wervelkolom met Sportfysiotherapie en Manuele therapie als gerichte behandelmethoden. Omdat de wervelkolom mij blijft interesseren en ik mijn kennis verder wil verdiepen, start ik in september 2020 met de masteropleiding Manuele therapie aan SOMT University of Physiotherapy. Door de brede insteek van deze studie krijg ik nog meer tools in handen om complexe pijnklachten effectief te analyseren en te behandelen.

De wervelkolom als rode draad

In de wervelkolom komt alles samen, het is dan ook de plek waar vaak pijnklachten ontstaan. In onze praktijk behandel ik regelmatig patiënten die door hun rug zijn gegaan of sporters die last hebben van pijn in de lage onderrug met uitstraling in de benen. Ik vind het uitdagend om hen te helpen via verschillende behandelvormen, zoals gerichte mobilisaties en oefentherapie, zodat zij hun sport en dagelijks functioneren weer vlot en goed kunnen oppakken.

In mijn werk breng ik niet overigens alleen de klacht in kaart, maar vooral de mens achter de klacht. Want door te kijken naar hóe klachten ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het werk, sport of vanwege privéomstandigheden, krijg ik het volledige plaatje. Dit biedt een krachtige basis voor een optimale behandeling.

Complexe peesklachten ontrafelen en behandelen

Niet alleen de wervelkolom biedt uitdagende problematieken, ook peesproblemen zijn erg interessant vanwege de complexe pathologie. Via Shockwave therapie of EPTE onder echogeleide behandel ik zowel chronische als acute klachten aan pezen, bijvoorbeeld in schouder, knie, elleboog, achillespees en onder de voet. Eigenlijk ben ik hierin gerold via de MSU echografie-opleidingen die ik heb gevolgd. Door daarna veel ervaring op te doen met verschillende peesklachten in diverse stadia mag ik mijzelf inmiddels peesspecialist noemen binnen onze eigen praktijk.

Om chronische en complexe hielklachten multidisciplinair aan te pakken werken wij als praktijk bovendien nauw samen met Medi Fit Doetinchem en Voetencentrum Wender binnen Hielpijncentrum Achterhoek.

Voetbal en mountainbiken

In mijn vrije tijd ben ik fanatiek voetballer bij Viod in Doetinchem. Veel collega-voetballers zie ik terug in de praktijk en help ik graag om het sporten weer vlot en verantwoord op te pakken. Naast voetballen ontspan ik door te mountainbiken in de bossen van Montferland: lekker mijn hoofd leegmaken in de natuur.

Direct een afspraak maken of wilt u meer informatie? Freek is te bereiken op 0630288621 of freek@fysio-engelaar.nl