Bedrijfsfysiotherapie in Doetinchem

Vitale medewerkers dragen positief bij aan je organisatie. Vitaliteit omvat alle aspecten die ervoor zorgen dat werknemers mentaal en fysiek goed in hun vel zitten. Herken je signalen van stress en overbelasting op tijd bij je werknemer, dan kun je langdurig verzuim en een verhoogde werkdruk voor het team voorkomen.

Daarnaast kunnen fysieke klachten leiden tot verminderde prestaties en een verhoogd risico op uitval. Bedrijfsfysiotherapie draagt bij aan het sneller terugkeren naar de werkplek, lager verzuim en vermindert de kans op herhaling door de oorzaak van de klacht aan te pakken.

Bij welk type klachten is bedrijfsfysiotherapie passend

Bedrijfsfysiotherapie is geschikt voor werknemers die beperkt worden in hun werk door fysieke klachten. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om overbelastingsklachten door herhalende werkzaamheden of slijtageproblemen door zwaar lichamelijk werk. Tijdig ingrijpen is van belang om erger te voorkomen.

Voorbeelden van klachten die met bedrijfsfysiotherapie behandeld worden, zijn:

 • Pijnklachten aan nek, hoofd, pols, schouders of een hernia.
 • Overbelastingsklachten en slijtageklachten aan bijvoorbeeld knie en rug door fysiek zware, repeterende werkzaamheden.

Verantwoorde terugkeer op de werkvloer

Vanuit een vaste samenwerking met onze praktijk kan je werknemer binnen een paar werkdagen terecht voor de intake, diagnose en het behandelplan. Het doel is om de werknemer zo snel mogelijk en verantwoord terug te laten keren in het werk, soms met aanpassingen.

Na de intake ontvang je een indicatie van de lengte van het behandelingstraject en de bijbehorende kosten. Hiervoor dient de werknemer akkoord te gaan, ook houden we hierbij rekening met de privacy van de patiënt en regels AVG.

De behandeling kan bestaan uit: gewrichtsmobilisatie of manipulatie, massage, oefentherapie, dry needling en shockwave therapie. Daarnaast is beeldvormend onderzoek via echografie in eigen praktijk mogelijk.

De kern van de klacht aanpakken

Naast het behandelen van de klachten beoordeelt de fysiotherapeut de oorzaak van de klachten en of er factoren zijn die deze in stand houden. Als het nodig is, geeft de fysiotherapeut ergonomisch advies op de werklocatie. Denk hierbij aan adviezen over werk- en tilhoudingen, afwisseling en beweging. We kijken vooral op welke terreinen de werknemer nog wel inzetbaar is en wat ervoor nodig is om iemand weer zo spoedig mogelijk 100% in te kunnen zetten.

Voordelen van bedrijfsfysiotherapie voor de werkgever

 • Je verkleint de kans op (langdurige) uitval en de werknemer herstelt zo goed mogelijk van de klachten.
 • Je verhoogt het werkplezier en vermindert de kosten voor ziekteverzuim.
 • Door fysiotherapie als secundaire arbeidsvoorwaarde aan te bieden, ben je een aantrekkelijke werkgever.

Voordelen van bedrijfsfysiotherapie voor de werknemer

 • Doordat de werkgever de kosten betaalt, is de drempel lager om naar de fysiotherapeut te gaan.
 • Binnen een paar werkdagen kunnen werknemers in onze praktijk terecht.
 • Echografie binnen eigen praktijk mogelijk.

Waarom naar fysiotherapie Engelaar voor bedrijfsfysiotherapie?

Binnen onze praktijk vind je:

 • Goed opgeleide fysiotherapeuten (Hbo+/MSc-opgeleid)
 • Veel specialismen in huis
 • Echografie in eigen praktijk
 • Oorzaak in kaart brengen en zo nodig patronen aanpassen
 • Netwerk met andere zorgprofessionals
 • Praktijk met oefenlocaties in Doetinchem

Aantrekkelijke werkgever in een krappe arbeidsmarkt

Vitaliteit is steeds vaker onderdeel van het HR-beleid om (dreigend) ziekteverzuim te voorkomen en werkplezier en de energiebalans te behouden. Een van de manieren om bij te dragen aan vitaliteit is het opnemen van bedrijfsfysiotherapie in de arbeidsvoorwaarden.

De werknemer krijgt de tools in handen om bestaande klachten te verminderen en nieuwe klachten zo veel mogelijk te voorkomen.

Wil je als werkgever positief bijdragen aan de vitaliteit van je werknemers? Vul het formulier in, bel 0314 72 59 94