Manon Veldhorst

Praktijkmanager

Ondernemend, gestructureerd en oplossingsgericht: als praktijkmanager zorg ik ervoor dat de fysiotherapeuten zich zoveel mogelijk kunnen concentreren op hun werk. En minstens zo belangrijk vind ik het dat patiënten zich op hun gemak voelen in onze praktijk.
Structuur, ondersteuning en ruimte bieden zodat de ander optimaal kan presteren: daarop richt ik me in mijn functie als praktijkmanager.
Samen met mijn collega’s Patty en Renée zorg ik ervoor dat alles soepel verloopt en dat het agendabeheer gestroomlijnd is.

Van tennisprof via golf naar praktijkmanager

Als klein meisje was ik al veel op de tennisbaan te vinden. Na de havo heb ik een paar jaar de wereld rondgereisd als proftennisser. Een periode die heel leerzaam was en die ik voor geen goud had willen missen. Daarna startte ik met een opleiding tot fysiotherapeut, die ik helaas vanwege ziekte moest afbreken.
Vervolgens ben ik 5 jaar eigenaar geweest van een golfbaan, waar ik zo’n beetje dag en nacht mee bezig was. Uiteindelijk heb ik het bedrijf verkocht om wat meer vrije tijd over te houden. Na een korte pauze vroeg Leonie of ik binnen haar praktijk wilde komen werken. Wat begon als vervanging beviel wederzijds zo goed, dat ik nu in vaste dienst ben als praktijkmanager. Ik voel me helemaal thuis in dit dynamische en enthousiaste team.

Samen de praktijk vooruit helpen

Mijn werkzaamheden zijn heel divers: van HR, personeelsadministratie en de boekhouding, tot inkoop, afspraken maken en patiënten ontvangen. Daarnaast behoort de externe uitstraling van de praktijk tot mijn aandachtsgebieden. Door mijn werkervaring en omdat ik uit een ondernemersgezin kom, kan ik de praktijk veel meerwaarde bieden. Ik hou ervan om de bedrijfsvoering te verbeteren en commerciële uitdagingen op te pakken. Samen met Leonie en het team wil ik de praktijk vooruit helpen en verder verbeteren.

Interesse in het menselijk lichaam

Voor mijn collega’s ben ik pas tevreden als de processen probleemloos verlopen, alles goed werkt en de ICT op orde is, zodat iedereen optimaal kan werken. Voor patiënten vind ik het belangrijk dat zij netjes ontvangen worden en zich op hun gemak voelen. Ik vind het mooi dat ik – als praktijkmanager – nu alsnog dicht bij het vak fysiotherapie terecht ben gekomen. Want op jonge leeftijd was ik al geïnteresseerd in hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt en werkt. Daarnaast heb ik als oud-topsporter het nodige meegemaakt qua blessures, waardoor ik me goed kan inleven in onze patiënten.

Liefde voor reizen en sport

Naast tennis en golf heb ik als hobby’s de racketsport padel en (race)fietsen. Verder kijk ik er enorm naar uit om weer verre reizen te maken of een stedentrip te boeken. Ook volg ik al jaren alle thuis- en uitwedstrijden van De Graafschap. Samen met mijn vriend en vriendinnen geniet ik graag van het bourgondische leven: lekker samen een terrasje pakken, dat geeft me nieuwe energie.

Direct een afspraak maken of wilt u meer informatie? Manon is te bereiken op 0630288621 of manon@fysio-engelaar.nl