Jaap Krol

Algemeen fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut i.o.

Al op de middelbare school wist ik dat ik fysiotherapeut wilde worden. Sinds jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in het menselijk lichaam en het functioneren daarvan. En hoe meer ik er gaandeweg over leerde, hoe enthousiaster ik werd. Eerst heb ik de opleiding Sport & Bewegen aan het Graafschap College in Doetinchem afgerond. Door deze opleiding ben ik breed georiënteerd binnen de sport en heb ik me ontwikkeld tot sportinstructeur. Vervolgens heb ik de hbo-opleiding algemene fysiotherapie gevolgd aan Hogeschool Saxion in Enschede.

Beide opleidingen sluiten naadloos op elkaar aan: ik kan patiënten een mooie combinatie bieden van behandelen aan de bank met een doelgerichte oefentraining. In de toekomst wil ik graag de master Sportfysiotherapie gaan volgen. Hiermee verwacht ik mijn kennis verder uit te breiden om mijn patiënten nog beter te kunnen begeleiden.

Revalidatie op je eigen niveau

Tijdens mijn hbo-opleiding liep ik stage bij een revalidatiecentrum en volgde ik de minor Revalidatie. De minor bestond uit verschillende modules: hart-vaatrevalidatie, longrevalidatie, orthopedische revalidatie en neurorevalidatie. Hierdoor ben ik breed opgeleid en kan ik patiënten met verschillende aandoeningen behandelen en begeleiden. Verder leerde ik tijdens de minor vanuit een multidisciplinaire benadering naar revalidatievraagstukken te kijken en bewuste keuzes te maken voor de patiënt.

Wat ik zo mooi vind aan revalidatietrajecten is dat ik patiënten help om aan hun persoonlijke doelen te werken. Dit kan heel verschillend zijn. Bij ouderen kan het doel zijn om na een valpartij weer zelfstandig thuis te wonen. En bij sporters is er vaak de wens om op een hoog niveau terug te komen. Wat het doel ook is, als het lukt geeft dat heel veel voldoening. Zowel voor de patiënt als voor mijzelf als fysiotherapeut.

Een klik creëren

Een van de dingen waar ik aandacht aan besteed, is zorgen voor een klik met de patiënt. Als dat in orde is werkt dit ook positief door op het behandeltraject. Ik vind het belangrijk om in samenspraak met een patiënt te komen tot een behandelplan waar we beiden achter staan. Hierbij werk ik vanuit wetenschappelijk onderbouwde literatuur en volg ik waar mogelijk de richtlijnen die zorgen voor een goede kwaliteit van de behandelingen.

Sport en genieten

Ik voel me thuis in ons team met jonge, vakkundige therapeuten. Elke collega is enthousiast bezig met zijn vak en met sporten in het bijzonder. Zelf voetbal ik met plezier bij ZZC’20 en fitness ik een paar keer per week. Ik hou ervan om actief bezig te zijn met mijn gezondheid en grenzen te verleggen.

Direct een afspraak maken of wilt u meer informatie? Jaap is te bereiken op 0630288621 of jaap@fysio-engelaar.nl