Pre- of postoperatieve fysiotherapie

Fysiotherapie voor de operatie?

Als u nog geopereerd moet worden kan het van meerwaarde zijn om voorafgaand aan de ingreep onder begeleiding van een fysiotherapeut uw fysieke gesteldheid met betrekking tot kracht, stabiliteit en mobiliteit te verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die goed getraind de operatie ingaan beter herstellen van de ingreep en sneller hun werk en/of sport kunnen hervatten.

Fysiotherapie en revalidatie na de operatie?

Heeft u een blessure gehad, een botbreuk, een hernia of was er een andere reden waarom u geopereerd moest worden aan uw botten of spieren? Onderschat het belang professionele ondersteuning naar herstel niet! Vaak is er sprake van spierkrachtverlies, coördinatieverlies en bewegingsbeperking na een operatie. Het is van groot belang dat de fysieke voorwaarden op het gebied van kracht, stabiliteit en mobiliteit weer optimaal zijn op het moment dat u uw dagelijkse werkzaamheden en/of sport weer hervat.

U kunt bij ons terecht voor revalidatie en training voorafgaand aan en/of na:

  • een heup, knie of enkel operatie
  • een schouder, elleboog of polsoperatie
  • een rughernia of nekhernia operatie
  • plaatsing van een nieuwe heup, knie, schouder of elleboog
  • een gescheurde voorste kruisband

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Engelaar zijn geschoold om u optimaal te begeleiden voorafgaand aan of bij het revalideren na een operatie.

Vragen of een afspraak maken? Vul het inschrijfformulier in, bel 0314-72 59 94 of WhatsApp naar 0630288621.