Gijs Heusinkveld

Algemeen Fysiotherapeut, MSc Sportfysiotherapeut, MSU-echografist i.o.

Na mijn studie algemene fysiotherapie aan Hogeschool Saxion wilde ik – sport-minded als ik ben – me verder ontwikkelen in sport en bewegen. In 2019 ben ik – na een intensieve vierjarige opleiding bij Avans Plus – afgestudeerd Master in Sportfysiotherapie. Een geweldige studie, omdat ik elk jaar als fysiotherapeut groeide door de grondige aanpak en het plaatsen van de praktijk in de wetenschappelijke context.

Na vijf jaar bij een praktijk in Aalten heb ik de overstap gemaakt naar Fysiotherapie Engelaar. Werken in mijn woonplaats is iets dat ik al jarenlang wilde, daarnaast vond ik binnen dit team aanknopingspunten terug die ik erg belangrijk vind, zoals maatwerk sportfysiotherapie, ruimte om mezelf continu te ontwikkelen en een fijne sfeer.

Niet blindstaren op 1 plek

Mijn behandelingen spitsen zich vooral toe op de onderste extremiteit, oftewel: knieën, enkels, heupen en de lage rug. Hierbij kijk ik – net als mijn collega’s – verder dan de lokale plek: je moet je namelijk niet blindstaren op 1 locatie, maar altijd breder kijken dan dat. Dit levert de beste resultaten op in relatief korte tijd, vaak tot verbazing van patiënten en stagiairs. Naast het behandelen via myofasciale technieken, gericht op het losmaken van bindweefsel en spieren, is mijn aanpak gericht op doelgericht trainen. Uiteraard met een belastbaarheid die speciaal op de patiënt is afgestemd.

MSU-echografie en moderne behandelmethoden

Voor de diagnostisering van pijnklachten maak ik regelmatig gebruik van echografie. Hiermee krijg ik als therapeut nog beter zicht op de oorzaak van de klachten en kan ik de status van pezen, spieren en weefsels uitgebreid onderzoeken. Om mij hier nog verder in te bekwamen volg ik verschillende opleidingen. Voor het toepassen van EPTE, dry needling en shockwave therapie is echografie bovendien een must.

Fysiotherapie jeugdafdeling De Graafschap

Twee dagen per week ben ik te vinden rondom de voetbalvelden van De Graafschap. Hier screen, diagnosticeer en behandel ik blessures binnen de gehele jeugdopleiding. Het werken met jeugd ligt me enorm. De onbevangenheid waarmee kinderen trainen, hun plezier in bewegen en het gemak waarmee zij adviezen en tips opvolgen vind ik erg plezierig. De werklust is enorm bij deze doelgroep, wat ik herken van de topsporters waarmee ik als fysiotherapeut mocht werken. De behandelingen hou ik laagdrempelig met een dolletje tussendoor, zodat kinderen met plezier ‘naar de fysio’ gaan.

Volleybal-nest

Net als mijn broer en zus volleybal ik op hoog niveau bij Orion. Vooral door de positieve insteek van mijn ouders heb ik geleerd mezelf scherp te houden en altijd te proberen het onderste uit de kan te halen. Iets wat ik ook bij mijn patiënten probeer te bereiken. Het liefst met veel enthousiasme, persoonlijke aandacht en een vleugje humor.

Direct een afspraak maken of wilt u meer informatie? Gijs is te bereiken op 0630288621 of gijs@fysio-engelaar.nl