Charlotte Braun

Algemeen fysiotherapeut, Musculoskeletale Revalidatie (Manuele Therapie) MSc i.o. (kaakfysiotherapie i.o.)

Tijdens mijn hbo-opleiding fysiotherapie aan de HAN heb ik de minor Spinal Musculoskeletal Physiotherapy afgerond. Via deze specialisatie heb ik de mogelijkheid om mobilisaties uit te voeren indien dit nodig is. Daarnaast volgde ik de AALO-opleiding tot ‘fitness master’ en ben ik CrossFit level 1 trainer. De interesse naar de manier van bewegen en de mogelijkheden die het lichaam heeft, zijn al vroeg ontstaan tijdens mijn dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en aan de vooropleiding dans artEZ. Als fysiotherapeut ben ik natuurlijk nooit uitgeleerd. Om deze reden start ik graag op korte termijn met een Masteropleiding waarin sportfysiotherapie en manuele therapie samenkomen. Daarnaast spreekt de cursus dry needling mij aan vanwege de goede resultaten die hiermee worden bereikt.

Het onderliggende probleem onderzoeken

De variatie in patiënten en hun pijnklachten maakt mijn vak erg interessant: alle klachten zijn anders en daar probeer ik mijn aanpak op af te stemmen. Ik vind het uitdagend om het onderliggende probleem te vinden en onderzoek te doen vanuit meerdere invalshoeken. Daarbij kijk ik naar verschillende structuren in het lichaam en de samenhang daartussen. Met de opgedane kennis uit de verschillende opleidingen en de mix van algemene fysiotherapie, oefentherapie en mobilisaties zorg ik voor een breed scala aan mogelijkheden tijdens een behandeling.

Crossfit als meerwaarde in de fysiotherapie.

Niet alleen voor mijn patiënten, ook voor mijzelf, wil ik alles eruit halen wat erin zit. Zo ben ik intensief bezig met CrossFit en is mijn doel; het deelnemen aan een officiële CrossFit-wedstrijd. Het mooie aan deze sport is de veelzijdigheid en de toepassingsmogelijkheden in het dagelijks leven. Voor mijn patiënten betekent mijn CrossFit-achtergrond in combinatie met fysiotherapie dat ik hen professioneel kan begeleiden via functionele oefeningen, die uitdagend zijn maar afgestemd op hun belastbaarheid en bijdragen aan duurzaam herstel.