graafschap leoOp 29 januari 2020 is het officieel gemaakt: fysiotherapie Engelaar is medisch partner van De Graafschap Jeugdopleiding. Sportfysiotherapeuten Leonie Engelaar, Gijs Heusinkveld en Max Jansen zijn daarmee vanuit onze praktijk verantwoordelijk voor de fitheid van de jeugdspelers van de club.

De meerwaarde van sportfysiotherapie voor de jeugdspelers

Sinds de start van onze samenwerking in 2019 zorgen wij ervoor dat de spelers optimaal fit zijn en blijven: via kracht- en conditie-oefeningen en door fitheids- en conditietests uit te voeren. Ook monitoren wij de belastbaarheid van de spelers en stemmen doorlopend af met de staf en trainers van De Graafschap jeugdopleiding. Is een speler geblesseerd, dan behandelen wij de blessure en begeleiden de revalidatie. Zodat elke speler zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier weer kan terugkeren op het veld. Tot slot selecteren en coördineren wij de verzorgers voor de wedstrijden.

Het complete plaatje als medisch begeleider

De samenwerking met De Graafschap is heel vertrouwd: Leonie was van 2007 tot 2012 al sportfysiotherapeut van de club, terwijl Max negen jaar in de jeugdelftallen heeft gespeeld. De jeugdspelers merken direct dat de fysiotherapeuten het wereldje kennen, waardoor ze onze therapeuten serieus nemen. Verder maken onze ervaring in de sportfysiotherapie en de ruime mogelijkheden om te revalideren binnen onze praktijklocaties het plaatje compleet. Naast trainen en oefenen is plezier in de sport heel belangrijk, iets wat Leonie, Max en Gijs ook graag aan de spelers mee willen geven.

We kijken uit naar een prettig en professioneel partnerschap met De Graafschap Jeugdopleiding!