Renée de Jonge

Praktijkondersteuner

Via-via kwam ik bij deze praktijk terecht om in te vallen tijdens ziekte en vakanties. Samen met mijn collega’s Manon en Patty zorg ik ervoor dat de vragen van onze patiënten goed en snel worden beantwoord. Ook doe ik de planning en puzzel ik net zolang bij nieuwe afspraken of het verzetten van een afspraak tot het agenda technisch voor patiënt en fysiotherapeut werkt. Ik zorg ervoor dat er rust en overzicht is aan de balie en als er vragen of uitdagingen zijn, dan lossen we die samen op.

Iets positiefs brengen

Vooral het contact met mensen vind ik heel erg leuk. In mijn werk ben ik van jongs af aan niet anders gewend. Mijn ouders zaten in de detailhandel: als baby stond mijn box zelfs achter de toonbank. Naast het werk in de fysiotherapiepraktijk werk ik als vrijwilliger in de tuin bij de Stadsboerin op het terrein van de oude Kruisberg gevangenis en geef ik rondleidingen. Een mooie combinatie van plannen, organiseren, contact met klanten en creativiteit. In elke functie probeer ik iets positiefs te brengen voor de ander.

Teamwork

Ik vind het belangrijk om rust te creëren, te ondersteunen en flexibel te zijn als een collega ziek of op vakantie is. Als praktijkondersteuner voel ik me soms net ‘’de mobiele eenheid’’ als er vijf mobieltjes in mijn beheer zijn. Maar dat gaat mij prima af, ik hou graag het overzicht. Ik ben erg blij met mijn collega’s: ze zijn enthousiast, professioneel en leren heel veel van elkaar. Ook is hun positieve energie aanstekelijk: we werken samen aan de beste oplossingen voor onze patiënten.

De juiste toon vinden

In het contact met patiënten vind ik het van belang om de juiste toon te vinden. Een jongen die heel sportief is benader ik anders dan een oudere meneer die last heeft van zijn heup. Ik kijk naar wat bij diegene past en op welke manier hij zich welkom en gehoord voelt in onze praktijk. Daarnaast wil ik dagelijks voor minimaal één iemand het verschil maken. Komt iemand met een hulpvraag, dan wil hij snel en goed geholpen worden. Daar zet ik me graag volledig voor in.

Theater en muziek

Ik heb echt twee kanten: naast dat ik een enthousiaste ‘spring in het veld’ ben – en heel ‘’outgoing’’ – kan ik me heel goed afsluiten van de buitenwereld. Met een boekje in de tuin zitten of werken in de tuin is mijn manier van ontspannen. Ook kan ik enorm genieten van muziek, of dit nu in theater is of bij het Nationaal Opera Ballet. Juist als het een beetje schuurt tussen pop en klassiek, dan vind ik dat helemaal geweldig.

Direct een afspraak maken of wilt u meer informatie? Renée is te bereiken op 0630288621 of  renee@fysio-engelaar.nl