Het ervaringsverhaal van Jannette Lodder

Snel de juiste diagnose door de fysiotherapeut

‘Een jaar geleden ben ik door mijn knie gegaan. Ik dacht dat het vanzelf over zou gaan dus bleef ik ermee rondlopen. Totdat er een bult aan de zijkant van mijn knie verscheen en ik steeds meer pijn kreeg. Reden voor mij om een afspraak te maken bij de huisarts en fysiotherapeut.

Aanname bevestigd door echografie

In de ochtend vertelde mijn huisarts me dat het om een kneuzing ging. Op diezelfde dag had ik een afspraak staan bij fysiotherapeut Leonie Engelaar. Op basis van mijn verhaal en het fysieke onderzoek had ze al meteen het idee wat de oorzaak moest zijn.

Leonie maakte direct een echo van mijn knie. Hierop werd een cyste in de knieholte gezien gecombineerd met veel vocht. Ze vermoedde daardoor een meniscusscheur. Direct stuurde ze een mail naar mijn huisarts en daar kreeg ik een verwijsbrief voor orthopeed Hollanders van Slingeland Ziekenhuis voor verder onderzoek.

Operatie en korte revalidatie

Inmiddels ben ik geopereerd, waarbij de scheur is gerepareerd en er een stuk weefsel is weggehaald. Na de operatie ben ik nog een paar keer bij fysiotherapeut Jochem Jansen geweest. Mijn knie en de omliggende weefsels waren nog wat stijf, dus dat gebied is door hem gemobiliseerd. Ook vond ik het fijn dat hij mij goede adviezen gaf en mij geruststelde rondom mijn herstel. Verder heb ik oefeningen gekregen om thuis mijn kracht en stabiliteit op te bouwen. Inmiddels kan ik – 7 weken na de operatie –  weer fietsen en sporten.

Snelheid en direct contact met medisch specialisten

Ik ben erg blij dat ik snel terecht kon bij de fysiotherapeut, dat haar analyse klopte en direct bevestigd kon worden via een echo binnen de praktijk. Verder is het heel praktisch dat er korte lijnen zijn met de huisarts en medisch specialist van Slingeland Ziekenhuis. Nu kan ik weer zelf aan de slag met mijn herstel. Ik ben heel tevreden!