Patiëntveiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit binnen onze praktijk, wij volgen de richtlijnen van RIVM en beroepsvereniging KNFG dan ook op de voet. Voor aankomende week (vanaf maandag 23 maart 2020) hebben wij – de volgende bewuste keuzes genomen:

Beperking hands-on behandelingen

Onze fysiotherapeuten beperken de hands-on behandelingen tot cliënten die:

  • werkzaam zijn in cruciale beroepen, zoals zorg, politie, brandweer, verpleging;
  • door de huisarts zijn doorverwezen met acute pijnklachten;
  • (veel) hinder ervaren van pijn;
  • een postoperatief traject volgen.

De randvoorwaarden voor behandeling leest u in een eerder nieuwsbericht.

Oefentherapie gaat door

Cliënten die gebruikmaken van oefentherapie kunnen wij op dit moment blijven behandelen. Wel beperken wij het aantal aanwezige therapeuten en cliënten tot een minimum. Zowel binnen als buiten is er voldoende ruimte om op een veilige manier te oefenen. Hierbij maken we gebruik van extra materialen, zoals foamrollers, therabanden en triggerpointballetjes. Na elke sessie reinigen wij de materialen volgens het strikte hygiëneprotocol.

Optie: videoconsult

Wilt u fit blijven en/of heeft u vragen aan uw therapeut, dan bieden wij u de mogelijkheid tot een videoconsult. Denk hierbij aan het evalueren van oefeningen, fysiotherapeutisch advies i.v.m. pijnklachten of thuiswerken. Wij kijken op afstand met u mee (bijv. tijdens het uitvoeren van de oefeningen of naar uw thuiswerkplek) en helpen u om zo fit mogelijk te blijven via een gevarieerd en persoonlijk oefenprogramma.

Vervolgactie vanuit onze praktijk

Onze therapeuten nemen z.s.m. contact op met cliënten die geen urgente hands-on zorg nodig hebben om de afspraak te verplaatsen naar een later moment. Eventueel bespreken we met u of een videoconsult een passende mogelijkheid is.

Wij vragen uw begrip voor deze keuzes om uw en onze veiligheid zo goed mogelijk te borgen.

Team Fysiotherapie Engelaar