Coronavirus: keuzes en maatregelen binnen onze praktijk

Elke Nederlander verkeert in een onzekere periode vanwege het coronavirus. Ook als fysiotherapeuten hebben wij uitdagende beslissingen te nemen.

Met de richtlijnen van RIVM en beroepsvereniging KNGF als basis hebben wij het volgende besloten:

Onze praktijk blijft onder strikte randvoorwaarden geopend

Dit doen wij om – de toch al overbelaste – huisartsen zoveel mogelijk te ontzien en om mensen die in cruciale functies werken, zoals zorg, politie, brandweer, verpleging, zo goed mogelijk te kunnen laten functioneren. Ook behandelen wij cliënten die acute zorg nodig hebben of na een operatie.

Mogelijk kiest uw therapeut – i.v.m. uw veiligheid – voor een andere behandelmethode passend bij de doelstelling. Eventueel kunt u ook gebruikmaken een video-consult voor vragen of oefentherapie.

Randvoorwaarden voor behandeling

Binnen onze praktijk nemen wij onze verantwoordelijkheid rondom het coronavirus. Wij hanteren daarom de volgende maatregelen:

  • Wij behandelen alleen in een 1-op-1-situatie. Komt u met uw zoon of dochter < 16 jaar, dan is de aanwezigheid van maximaal één ouder toegestaan;
  • Neem aub een badhanddoek EN normale handdoek mee;
  • In de wachtruimtes is voldoende plek tussen de stoelen gecreëerd;
  • Wij verzoeken u om uw handen te wassen met water en zeep bij binnenkomst behandelruimte;
  • Bij fysiek contact maakt uw therapeut gebruik van steriele handschoenen;
  • Wij behouden een veilige afstand voor, tijdens en na de behandeling;
  • Stel uw afspraak uit op het moment dat er sprake is van verkoudheid, luchtwegklachten en/of koorts

Hygiëne staat voorop: zo besteden wij extra aandacht voor het reinigen van de behandelruimtes en deurklinken. Ook schudden we uit voorzorg geen handen. Tot slot vragen wij u zoveel mogelijk precies op tijd te komen. Hiermee vermijden we een volle wachtruimte. Ook zal uw therapeut zich volledig inzetten om op tijd te lopen.

Tijdelijk van 3 naar 2 locaties

Onze locatie bij Basic-Fit is vooralsnog gesloten. Consulten vinden plaats aan de Doetinchemseweg of Varsseveldseweg. Staat er voor u een behandeling gepland bij Basic-Fit, dan nemen wij contact met u op over de gewijzigde locatie.

Meer informatie

De situatie rondom het coronavirus verschilt van dag tot dag. Wij houden de richtlijnen van RIVM en beroepsvereniging KNGF nauwlettend in de gaten en toetsen of onze werkwijze hierop aansluit. Bij wijzigingen informeren wij u via de website en social media.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op via: 0314-725994 of stuur een mail naar info@fysio-engelaar.nl.

Wij wensen u sterkte in deze uitdagende en onzekere tijd.

Team fysiotherapie Engelaar

2020-03-17T20:42:07+01:00