Ervaringsverhaal van Beatrix Meffert

Na 8 jaar hielpijn nu zo goed als klachtenvrij

‘Acht jaar was het pappen en nathouden met mijn hielpijnklachten. Ondanks diverse andere therapieën en bezoeken aan medisch specialisten kwam ik niet verder. Door de goede diagnose, EPTE en taping ben ik nu zo goed als klachtenvrij.

Het advies: ‘‘’Rust houden”, dat ging hem niet worden

In het begin had ik alleen startpijn, ik kon alleen stapvoets het bed uitkomen en traplopen deed ik ook heel voorzichtig. Later kreeg ik ook overdag meer pijnklachten. In de 8 jaar dat ik klachten had, heb ik 3 injecties met corticosteroïden gekregen en heb ik via een orthopeed 3 keer een gipsperiode van 6 weken gehad. “Hou maar rust”, kreeg ik te horen, maar ik wist al meteen dat dat niet de oplossing ging zijn. Na de rustperiodes kwamen de klachten namelijk net zo hard weer terug.

Kalkafzetting als verklaring voor de pijn

Via Google kwam ik bij (sport)fysiotherapeut Leonie Engelaar terecht, want ik las dat ze met EPTE mogelijk wat voor me kon betekenen. Ik kon snel terecht voor een intake en onderzoek en kreeg direct een echo, waarop ze zag dat de peesplaat onder mijn voet ter hoogte van de hak verdikt en geïrriteerd was. Ook constateerde ze kalkafzetting die de pijn verklaarde. Eigenlijk was het onderzoek dat ze deed uitgebreider dan ik tot dan toe had meegemaakt, terwijl de drempel om naar de fysiotherapeut te gaan veel lager is.

Vertrouwen in prikken met een naald

Om de kwaliteit en elasticiteit van de pees onder moet voet te verbeteren heeft Leonie het gebied inderdaad met EPTE behandeld. Eerst was ik hiervoor wat huiverig, vanwege de pijnlijke corticosteroïden injecties. In alle rust heeft ze me ervan overtuigd om toch EPTE te proberen. Uiteindelijk stelde het prikken met de naald niets voor. Wel was het gebied na de eerste behandelingen beurs, ik kon echt voelen dat ze wat in het gebied had gedaan. Ze tapete mijn voet dan ook in, wat fijn was tegen het beurse gevoel. Verder kreeg ik oefeningen voor mijn achillespees, voet en hak, zowel om kracht op te bouwen als om de flexibiliteit te verhogen.

Professioneel en gezellig

Leonie is een geweldig mens: ze staat echt open voor je. Het hele team dat in de praktijk werkt, is relatief jong, maar ook professioneel. De bereikbaarheid en flexibiliteit zijn supergoed. Zo heb ik in coronatijd mijn meniscus gescheurd en ondanks alle beperkingen is het de therapeuten gelukt om mij – met alle maatregelen – toch te behandelen en adviseren. Daarnaast is de uitleg van de oorzaak en behandeling duidelijk en je kunt er snel terecht. Verder heb ik schik met iedereen die er werkt: het is ook gewoon een heel gezellige praktijk.’