Veerle

Algemeen fysiotherapeut, Musculoskeletale Revalidatie (Manuele Therapie) MSc i.o.

De opleiding tot algemeen fysiotherapeut heb ik aan de Hogeschool van Utrecht gevolgd. Deze studie heb ik afgerond met een afstudeeronderzoek naar combinatie behandelingen bij knieartrose. In verschillende pluspraktijken en een ziekenhuis heb ik de afgelopen jaren werkervaring als fysiotherapeut opgedaan.

Het lichaam als één geheel

Blijven ontwikkelen en specialiseren in het mooie vak fysiotherapie vind ik belangrijk. Zo heb ik cursussen op het gebied van ademhaling & ontspanning, Medical Taping, Shockwave en Dry Needling gevolgd. Om de werking van het gehele lichaam nog beter te begrijpen en de behandelmethodes verder te professionaliseren, volg ik de masteropleiding Musculoskeletale Revalidatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met de specialisatie Manuele Therapie.

Ik vind het heel interessant om via onderzoek en het gesprek met mijn patiënt de diagnose vast te stellen. Net als mijn collega’s kijk ik altijd verder dan alleen het pijnpunt want vaak komen de klachten elders vandaan. Binnen onze praktijk kijken we dan ook naar het myofasciale (bindweefsel) terrein. Weefsel in ons lichaam houdt delen samen, verbindt en laat delen ten opzichte van elkaar bewegen, beschermt en zorgt voor energieoverdracht. Als er ergens spanning zit of iets niet goed functioneert, heeft dat effect op de rest van het lichaam. In dit geval – en indien gewenst – geef ik de patiënt ademhalings- of ontspanningstherapie als aanvulling op de fysiotherapie behandeling.

Soms is het nodig om door te verwijzen naar andere specialisten om de oorzaak weg te nemen, denk aan een podotherapeut. Uiteraard wordt de fysiotherapie dan wel voortgezet om de klachten zoveel mogelijk te verhelpen of te verlichten. Behandeling vindt altijd plaats in combinatie met oefentherapie: het blijft bijzonder om te zien hoe snel spieren hiermee sterker worden, de beweeglijkheid wordt verhoogd en de aansturing wordt verbeterd.

Fit blijven

Mij maak je blij met activiteiten met vrienden of familie, teamsport (ik heb jaren aan korfbal gedaan), duiken in een mooi warm land en hardlopen met daarbij functionele oefeningen. Om een wedstrijdcomponent te houden en fit te blijven doe ik af en toe mee aan een hardloopwedstrijd waar ik fanatiek naartoe train.

Direct een afspraak maken of wilt u meer informatie? Veerle is te bereiken op 0657614507 of veerle@fysio-engelaar.nl