Algemeen fysiotherapeut, Musculoskeletale Revalidatie MSc i.o. (Manuele therapie)

Ik heb de hbo-opleiding tot algemeen fysiotherapeut afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn afstuderen heb ik ervaring opgedaan bij verschillende particuliere praktijken in Nederland en Duitsland. Sinds 2016 werk ik met veel plezier bij Fysiotherapie Engelaar. Binnen de praktijk behandel ik met name de patiënten met klachten aan rug, nek, schouder en klachten die sportgerelateerd zijn. Mijn focus ligt hierbij op het opheffen van blokkades en problemen, en het gericht begeleiden van oefeningen om de aanleiding van de klachten te verminderen of te stoppen.

Frisse blik op het vak houden

Mijn overtuiging is dat door steeds veranderende inzichten en kennis van de medische wetenschap een fysiotherapeut niet stil kan blijven staan. Door continu bij te scholen blijf ik scherp in mijn vak en kan ik mijn patiënten zo goed mogelijk behandelen. Ik heb aanvullende cursussen gevolgd over Dry NeedlingShockwave Therapie en Medical Taping. Ook heb ik grondige kennis van het bewegen en mobiliseren van de verschillende gewrichten in de wervelkolom in combinatie met oefentherapie.

Momenteel volg ik de masteropleiding Musculoskeletaal (MMS) aan hogeschool Saxion. Hierin staan manueel therapeutische en sportfysiotherapeutische diagnostiek en behandeling centraal. Met deze masteropleiding breid ik mijn skills verder uit zodat ik klachten nog gerichter kan behandelen en een frisse en deskundige blik op mijn werk houd. Ik vind het een uitdaging om patiënten zo goed mogelijk te helpen en steeds maximaal resultaat te behalen. Iedere patiënt en iedere klacht is weer anders: juist deze afwisseling maakt het werk binnen onze praktijk enorm interessant.

Gezonde leefstijl

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik fanatiek sporter. Zo kun je me regelmatig in het zwembad, op de racefiets, mountainbike of met hardloopschoenen aantreffen. Wanneer mogelijk ben ik in de winter op de schaats te vinden. Dit plezier in sporten wil ik graag in mijn werk als fysiotherapeut overbrengen. Bij een gezonde leefstijl hoort namelijk voldoende fysieke beweging.

Direct een afspraak maken of wilt u meer informatie? Tom is te bereiken op 0630288621 of tom@fysio-engelaar.nl