foto voor website

Afwisselende houding

De beste houding is een afwisselende houding. Op kantoor haal je soms even koffie voor jou en je collega’s, maak je een praatje aan het bureau van een ander of loop je door de stad, over het industrieterrein of een blokje om. Thuis blijkt dit toch een stuk lastiger voor velen.

Rekken en strekken

Zorg voor voldoende beweging tussendoor. Pak de trap, ga wandelen tijdens je lunchpauze maar doe ook regelmatig wat rek- en strek oefeningen tussen het werken door.

Wees trots!

Neem tussendoor regelmatig een trotse houding aan. We mogen sowieso best trots op onszelf zijn, toch? Ga dan ook zo zitten – kin omhoog, rug recht en stretch je schouders! Je kan ook de bureaustoel vervangen door een zitbal, dit werkt zelf corrigerend aan een goede houding doordat je de balans moet zoeken.

Creëer een goede werkplek

Als je werkt op een laptop, gebruik dan een extern toetsenbord en losse muis. Zet het beeldscherm omhoog met een lapsteun zodat de bovenrand van je scherm op ooghoogte zit. Je kijkt dus als het ware net iets over je scherm heen als je recht uitkijkt. Heb je geen steun? Leg dan een paar dikke boeken onder je laptop. En daarbij, houd het rustig voor de ogen, let erop dat de zon niet in je beeldscherm schijnt. Je ogen moeten zich dan steeds op een wisselende hoeveelheid licht instellen.

Denk ook aan voeding

Het is allemaal in je buurt, die gevulde la met chips en snoep en een fijne koelkast. Let erop dat je gezond en gevarieerd eet, grijp dus niet te snel naar de koeken en frisdranken.

Lees hier het artikel op Indebuurt.