Last but not least… Leonie!
Velen van jullie zullen Leonie kennen als sportfysiotherapeut en eigenaar van Fysiotherapie Engelaar.

Deze bezige bij heeft al tal van studies en masters afgerond, werkt als (sport) fysiotherapeut, echografist, leefstijl coach en natuurlijk als ondernemer.

Leonie deelt haar passie graag met anderen. Niet voor niets zet ze zich al jaren in om mensen te helpen om sneller te herstellen en optimaal te (blijven) bewegen.
1. Hoelang heb je je eigen Fysiopraktijk al?

Nu alweer elf jaar! Ik ben gestart in de verzorgingsruimte bij de voetbalvelden van DZC. In die periode werkte ik ook nog bij BVO De Graafschap. De eerste paar jaar heb ik in mijn eentje gewerkt, maar inmiddels zijn we uitgegroeid naar een team van 13 mensen.

2. Iets wat we niet van jou verwachten of een leuk feitje over jezelf?
Ik heb een grote voorliefde voor het Nederlandse levenslied.
Als klein meisje begon het met Jan Smit. Later werd dat Andre Hazes Sr. Hieruit is ook ons jaarlijkse personeelsuitje naar het megapiratenfestijn ontstaan.
3. Wat doe je het liefst als je niet aan het werk bent?

Ik ben het liefst bij mijn vriend Ivan. Daarnaast ben ik graag bij mijn familie en vrienden. Zo ga ik wekelijks mountainbiken met mijn vader en hardlopen met mijn zwager. Ook vind ik het leuk om uit eten te gaan, naar de bios of ergens een drankje te doen.

4. Waarvoor kunnen we bij jou aankloppen.
Op de maandagen en donderdagen hou ik me bezig met de sportfysiotherapie. Dit zijn vooral langdurige en complexere revalidatie ‘s zoals bijv. de voorste kruisbandreconstructies. Op de dinsdag en woensdag hou ik me met name bezig met de echografie, EPTE en shockwave therapie. Ook zie ik vaak patiënten die al veel geprobeerd hebben, maar waar nog geen oplossing voor gevonden is. De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan richten op de curatieve zorg d.m.v. leefstijlcoaching.

Dit doe ik voor particulieren die een hulpvraag hebben over bijv. afvallen of meer bewegen, maar ook bij bedrijven die meer aandacht willen besteden aan vitaliteit. Daarnaast ben ik erg druk met het ondernemerschap. Dat is erg breed, van administratieve zaken tot netwerkbijeenkomsten, (interne) scholingen en personeel. Genoeg te doen dus.

5. Wat zou iedereen minstens een keer moeten doen in zijn leven?
Denken in mogelijkheden en kansen! En af een toe een moment bij jezelf nadenken over de vraag: Wat kan ik goed en waar haal ik mijn energie uit?