Beste allemaal,

Nu we weer richting het nieuwe jaar gaan komen er veel vragen van patiënten over waar zij zich het best kunnen verzekeren in 2017 voor fysiotherapie. Er is de afgelopen periode veel gezegd en geschreven over de behandelindex die een aantal zorgverzekeraars gebruiken om de kosten voor de fysiotherapie te beperken. Vreemd genoeg laten deze drie grote zorgverzekeraars (CZ, VGZ, ACHMEA) de klant wel een groot aantal behandelingen inkopen, terwijl wij als fysiotherapeut maar een beperkt aantal behandelingen mogen geven per aandoening. Als we hier overheen gaan kan dit grote consequenties hebben voor een praktijk, bijvoorbeeld het verliezen van het contract met desbetreffende zorgverzekeraar.

Wij willen niemand vermoeien met hetgeen er achter de schermen speelt in de politiek, bij de zorgverzekeraars en bij de fysiotherapeuten in Nederland, maar het is wel belangrijk dat u de fysiotherapie krijgt die u nodig heeft in 2017. Om dit als praktijk te kunnen waarmaken is het belangrijk dat u kiest voor een zorgverzekeraar die geen behandelindex hanteert. Welke zorgverzekeraars zijn dat?? Er is een compleet overzicht ontwikkeld met de vergoedingen voor fysiotherapie in 2017. Hier staan de kosten bij vermeld, maar ook of deze partij een behandelindex hanteert. Dit overzicht vind u onderaan dit bericht.

Als er nog vragen zijn kunnen deze gesteld worden bij uw fysiotherapeut Leonie, Tom of Veerle. Daarnaast zijn wij ook via telefoon 0622386612, mail info@fysio-engelaar.nl of via een prive-bericht op facebook te bereiken .

Namens het team van fysiotherapie Engelaar: Leonie, Tom & Veerle

E-book: Overzicht fysiotherapievergoedingen 2017