Behandelvormen – behandelingen fysiotherapie

Fysiotherapie Engelaar is een praktijk voor algemene fysiotherapie en sportfysiotherapie gevestigd in Doetinchem. Heeft u pijn in de rug bij het bukken? Heeft u pijn in de nek-schouders na een hele dag werken achter de computer? Moet u revalideren na een operatie? Met dit soort vragen houden de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Engelaar zich dagelijks bezig!

Het menselijk lichaam is een bijzonder geheel van botten, spieren en gewrichten waar een mens dagelijks op moet kunnen rekenen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is merkt u pas als u klachten krijgt. De klachten waarmee patiënten bij fysiotherapie Engelaar komen zijn zeer uiteenlopend: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. Het kan hierbij gaan om klachten opgedaan tijdens werk of sport, een ongeval, een operatie of gewoon vanwege het ouder worden.

De fysiotherapeut weet hier alles van en wordt dan ook “de specialist in bewegen” genoemd. Wij leveren maatwerk, geen enkele patiënt is hetzelfde. U kunt bij ons terecht voor behandeling van de klachten, om (ergere) klachten te voorkomen of om te leren omgaan met uw pijn en/of bewegingsbeperking. Op verwijzing van de (huis)arts komen wij zelfs bij u aan huis.

Bij de eerste afspraak noteert de fysiotherapeut alle klachten. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarna de diagnose en het behandelplan met u besproken wordt. Behandeling is noodzakelijk als normaal herstel van de klachten uitblijft. Fysiotherapie Engelaar heeft niet alleen aandacht voor het symptoom, maar onderzoekt en behandeld ook de oorzaak van de klachten. Dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Hier bent u op lange termijn het meest bij gebaat.

Welke therapievormen zijn er?

Een behandelplan bestaat meestal uit verschillende therapievormen. Fysiotherapie Engelaar biedt de volgende specialisaties en behandelvormen:

Vragen of een afspraak maken?  Vul het inschrijfformulier in, bel 0314-72 59 94 of WhatsApp naar 06-22 38 66 12.