Hardlopen is de snelst groeiende sport in Nederland. Alleen al in Nederland lopen zo’n 2,5 miljoen mensen hard en dit aantal is alleen maar groeiende. In onze praktijk in zowel Doetinchem als Gendringen-Ulft behandelen wij een groeiend aantal blessures bij hardlopers. Klassieke hardloopblessures zijn bijvoorbeeld de hielspoor of peesplaatsblessure onder de voet, een lopersknie of de shin splint (pijn in het scheenbeen). Deze klachten zijn met bijvoorbeeld dry needling of shockwave therapie goed te behandelen door onze fysiotherapeuten.

Het zou nog mooier zijn als blessures voorkomen kunnen worden. Het is bekend dat kracht- en stabiliteitstraining een waardevolle aanvulling is op de hardlooptraining. De kracht- en stabiliteit in de romp en de benen word groter, wat resulteert in een verbeterde looptechniek & dus makkelijker/langer/sneller hardlopen. Deze oefenvormen kunnen ook preventief ingezet worden om hardloopblessures te voorkomen. Kortom: het doen van oefeningen naast het hardlopen heeft vele voordelen. Runnersworld heeft voor hardlopers een kracht- en stabiliteitsschema opgesteld die bestaat uit 6 oefeningen die gewoon thuis uitgevoerd kunnen worden. Besteed minimaal twee keer per week aandacht aan deze oefeningen naast uw hardlooptraining.

Als u vragen heeft over deze oefeningen of een hardloopblessure waar u voor behandeld wilt worden kunt u terecht bij één van onze sportfysiotherapeuten op 0622386612