Lukas de Graaf

Lukas de Graaf

Een betere gezondheid in kleine, behapbare stappen realiseren. Door vragen te stellen, tests uit te voeren en motiverende gesprekstechnieken toe te passen laat ik cliënten zelf ontdekken wat hun gewoontes en patronen zijn. In bewegen, slapen, ontspannen en eten. Daarna werken we op een positieve manier aan een duurzame gedragsverandering.

Leefstijlprofessional

Werken aan het verbeteren van gezondheid – door gedragsverandering en personal training – loopt als rode draad door mijn leven, zowel in hobby’s, studie als werk. Na een studie aan het CIOS zette ik de vervolgstap naar de HAN, richting Sport, Gezondheid en Management. Tijdens de minor  Voeding en beweegcoach en door mijn werk als personal trainer werd mijn interesse in gezondheid verder versterkt.

Daarnaast heb ik zelf ervaren hoe motiverend het is om onder begeleiding te revalideren en naar je eigen gezondheid te kijken. Na een afgescheurde voorste kruisband kwam ik bij Leonie terecht voor gerichte training en behandeling. Niet alleen kon ik daarna weer voluit voetballen, ik ben ook kilo’s afgevallen. Zo raakte ik steeds meer gemotiveerd om mij te ontwikkelen in de individuele leefstijlanalyse met als resultaat dat ik nu werk als leefstijlcoach bij Engelaar Leefstijlprofessionals en als sportcoach bij Days Outside.

Gedragsgewoontes ontdekken en doorbreken

Meer energie, afvallen, minder stress, beter slapen: in mijn werk als leefstijlcoach richt ik mij op het verbeteren van de gezondheid van cliënten. Hierbij kan ik me goed inleven in anderen die zijn vastgelopen of die het wel anders willen, maar niet zo goed weten hoe. Ook heb ik tijdens mijn studie geleerd om zonder oordeel naar de ander te kijken. Iedereen heeft namelijk zijn redenen om de dingen te doen die hij doet – vaak al jarenlang en onbewust.

Door de kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan in slaapcoaching, (medische) personal training, bewegen, afvallen en stressreductie kan ik cliënten op een motiverende en positieve manier informeren en adviseren. Juist de begeleidende rol om cliënten hun gedrag te laten veranderen geeft mij veel energie. En natuurlijk zijn het ook de resultaten en blije reacties die mijn werk bijzonder maken.

Individuele leefstijlcoaching en medische personal training

Het totaalplaatje in gezondheid: daar kijk ik als leefstijlprofessional samen met mijn cliënt naar. Want als bewegen, voeding, ontspanning en slaap goed in evenwicht zijn, zit je lekker in je vel en kun je tegen een stootje.

In mijn werk als leefstijlcoach is het belangrijk dat de cliënt zelf tot conclusies en gedragsverandering komt. Hierbij is elke hulpvraag en persoonlijke situatie uniek. Daarom houden we een uitgebreid intakegesprek en voer ik een Health Check uit. Als de basis en analyse staan, ga ik stapsgewijs met de cliënt aan de slag om het totaalplaatje meer in balans te brengen. Hierbij is de cliënt zelf vooral aan zet, als leefstijlprofessional heb ik een begeleidende en ondersteunende rol.

Daarnaast ben ik medisch personal trainer binnen Engelaar Leefstijlprofessionals. In deze rol help ik cliënten die bijvoorbeeld na een fysiotherapietraject het resultaat willen behouden, die niet weten welke sport goed bij ze past of die last hebben van terugkerende nek-, rug- of knieklachten. Ook deze trajecten zijn maatwerk en afhankelijk van de wensen van de cliënt: alles is erop gericht om zo fit en energiek mogelijk te zijn.

Wisselwerking fysiotherapie en leefstijlcoaching

Het team van Fysiotherapie Engelaar past precies bij mij. Het is hard werken, maar er hangt ook een relaxte sfeer. Samen met de fysiotherapeuten kijk ik naar wat we voor onze cliënten kunnen betekenen. Bijvoorbeeld als dezelfde klachten na een poosje toch weer terugkeren, zoals een pijnlijke rug, schouder of nek.

Hierbij zoom ik als leefstijlprofessional dieper in op het totaalplaatje en gedragsverandering op de lange termijn. Je kunt bijvoorbeeld nog zo goed je oefeningen doen, als je last hebt van stress, niet goed slaapt of als je onvoldoende beweegt, dan ben je zo weer terug bij af. Door als collega’s samen te werken versterken we elkaar en helpen we onze cliënten vanuit een integrale benadering.

Sociaal en sportief

Anderen omschrijven mij als sociaal en communicatief. Zo maak ik graag en makkelijk een praatje met een ander. Verder ben ik een doorpakker: als ik iets leuk vind, dan ga ik er ook echt voor.

In mijn vrije tijd voetbal ik in het 1e van VIOD. Je ziet me op alle posities op het veld, behalve in de verdediging. Daarnaast hou ik van biljarten en darten, vooral vanwege het sociale aspect. En als ik niet thuis ben bij mijn vriendin en onze 2 katten, dan vind je me bij een groep vrienden voor een LAN-(game)party.

Direct een afspraak maken of wilt u meer informatie? Lukas is te bereiken op 0619133203 of lukas@leefstijl-engelaar.nl